Despre Mircea

Mircea este responsabil de modul cum funcționează și arată proiectele Citizen Next.

În prezent locuiește în Amsterdam unde dezvoltă soluții pentru eficientizarea și simplificarea schimbului de monedă și valoare digitală, la compania olandeză Creative Group. În timpul său liber, este angrenat la comunitatea Citizen Next, unde contribuie punctual cu concepte de design out-of-the-box pentru proiectele de digitalizare ale Citizen Next.

Pentru proiectele Citizen Next, Mircea se implică din start încercând să găsească perspective fresh și în același timp să ofere soluții care să se ridice la așteptările utilizatorilor. Interesat de sustenabilitate, transparență și modalități de prezentare a datelor, Mircea a fost implicat activ în OpenEnergy.ro, prima platformă de date deschise de consum energetic în instituții publice din România.

EXPERIENȚĂ

Mircea a studiat Management la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, apoi a urmat un master în Graphic Design la Universitatea Națională de Arte din București.

Cu un background în economie și încercând să inntegreze business-ul și designul pentru soluții cât mai eficiente, în 2010 Mircea și-a început cariera în design, preluând pe rând roluri de Visual Designer, UX/UI Designer sau Senior Product Deisgner.

A ales să sprijine Citizen Next pentru că își dorește să contribuie, prin expertiza sa la conturarea și promovarea noului curent de civic tech prin produse digitale ce oferă utilizatorilor o experiență superioară în relația cu instituțiile și organizațiile neguvernamentale.