Despre noi

Din 2016 lucrăm alături de instituții publice și ONG-uri pentru a dezvolta aplicații ce îmbunătățesc viața oamenilor.

45

Instituții și organizații partenere

14

Proiecte în derulare

7.220

ore de lucru investite în 2019

59.800

euro - finanțare atrasă în 2019

Motivația noastră

Ne-am aventurat în domeniul civic tech, deoarece credem că putem produce un impact pozitiv în viața oamenilor construind instrumente digitale orientate către cetățean.

Mai întâi în GovITHub și ulterior în CivicTech România am abordat proiecte ambițioase, colaborând îndeaproape cu parteneri din societatea civilă, cu autorități publice și cu companii private. Progresele pe care le-am reușit ne-au motivat să continuăm, iar eșecurile au fost o resursă utilă de învățare.

În ultimii ani am experimentat mai multe abordări organizaționale, am înțeles mai bine cum să rămânem sustenabili pe termen lung în sectorul non-profit. Astfel am fondat Citizen Next, o organizație neguvernamentală, non-profit, orientată spre antreprenoriat social, cu o strategie de creștere și sustenabilitate financiară pe termen lung.

Citizen Next rămâne parte din inițiativa CivicTech România care se deschide astfel și către alte organizații din domeniul civic tech.

Programele Citizen Next

Programele organizației urmăresc o democrație digitală în care serviciile publice să funcționeze eficient
și cetățenii să aibă informațiile necesare pentru a se implica activ în viața comunității.

Programul Govtech

Sprijinim instituții prin implementarea de soluții digitale eficiente și prietenoase pentru serviciile publice, bazate pe interoperabilitate și tehnologii open source.

Programul CivicTech

Dezvoltăm instrumente digitale care cresc accesul cetățenilor la informații publice și sprijinim ONG-urile pentru a avea un impact scalabil în societate.

Programul Social Startup

În cadrul programului Social Startup, Citizen Next dezvoltă produse digitale cu impact pozitiv în societate, care se autosusțin printr-un un model de business.

Cum ne finanțăm

Ca organizație non-profit ce dezvoltă software, finanțarea sustenabilă reprezintă una din cele mai mari provocări. În scopul obținerii de fonduri urmărim 3 surse de finanțare principale:

  • Granturi și sponsorizări
  • Licitații și alte competiții
  • Monetizare produse digitale

Pentru a dezvolta produse digitale de calitate sunt necesare resurse financiare semnificative, în primul rând pentru a plăti efortul specialiștilor software, dar și pentru cercetare, promovare și administrare. Odată lansate în producție, menținem și dezvoltăm în continuare produsele astfel încât să fie viabile și competitive pe termen lung.

Spre o democrație digitală

Dacă vrei să inovezi alături de noi pentru a îmbunătăți societatea prin tehnologie, implică-te în proiectele Citizen Next și contribuie direct la schimbare!

Poziții deschise Proiecte

Parteneri

Alături de instituții publice, organizații non-guvernamentale, fundații, federații, startup-uri și companii lucrăm împreună pentru a construi o democrație digitală.