Despre Lucian

Lucian Stuparu a fost bursier în cadrul programului guvernamental GovITHub inițiat de Guvernul României în 2016. Proiectele de digitalizare dezvoltate de Lucian în GovITHub au avut impact în sectorului sănătății publice.

În strânsă colaborare cu Ministerul Sănătății, Lucian a coordonat dezvoltarea platformei desprevaccin.ro, care pune la dispoziția părinților informațiile necesare despre vaccinuri și importanța vaccinării. A continuat cu dezvoltarea Aplicației Informatice Naționale pentru raportarea stocurilor de vaccin de către DSP-uri, datorită căreia Ministerul Sănătății află în timp util disponibilitatea stocurilor de vaccin pe tot teritoriul țării.

Tot în cadrul GovITHub, Lucian a coordonat dezvoltarea proiectului RENSA - un registru informatic unic care centralizează rezultatele analizelor de screening-ul neonatal auditiv din maternități și permite o evidență națională la nivelul Ministerului Sănătății asupra copiilor cu probleme de auz.

După finalizarea programului GovITHub, Lucian și-a dorit să continue eforturile de digitalizare a serviciilor publice pentru a contribui la creșterea gradului de încredere în rândul cetățenilor față de instituțiile guvernamentale. Astfel, în primăvara anului 2017 Lucian a participat la co-fondarea inițiativei CivicTech România, alături de foști colegi bursieri. În perioada martie 2018 - martie 2019, Lucian a fost Membru al Consiliului Director al CivicTech România timp în care a contribuit la dezvoltarea și extinderea programelor de civic tech către domeniile: open data, smart-city, agritech și energie.

Lucian continuă ca Membru al Consiliului Director al Citizen Next, fiind responsabil de dezvoltarea programelor Govtech și Social Startup ale organizației. Este motivat să asigure sustenabilitatea financiară a organizației prin dezvoltarea și implementarea unui sistem hibrid de monetizare a proiectelor și produselor digitale dezvoltate de echipa Citizen Next.

EXPERIENȚĂ

Cu o experiență de peste 10 ani în dezvoltarea de aplicații software web-based, Lucian este parte din echipa companiei Zitec încă din 2010. În ultimii 5 ani s-a orientat spre partea de business analysis și project management, colaborând în special cu beneficiari internaționali.

Lucian a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare (specializarea Ingineria Sistemelor Automate) și a obtinut un Master în Prelucrări Complexe de Semnale în Aplicații Multimedia, la Universitatea Politehnică București.