Despre Cezar

Cezar Neaga a fost bursier în cadrul programului guvernamental GovItHub lansat în 2016 de prim-ministrul Dacian Cioloș. După finalizarea programului, în primăvara anului 2017, Cezar împreună cu 7 ex-bursieri GovITHub a pus bazele inițiativei CivicTech România care își propune să continue misiunea de digitalizare a serviciilor publice.

Datorită experienței antreprenoriale și viziunii sale orientată spre scalabilitate, Cezar a fost ales membru al Consiliului Director al CivicTech România pentru perioada martie 2018 - martie 2019. Ca lider, împarte de fiecare dată recunoașterea publică cu întreaga echipă, iar în echipă mulțumește fiecărui membru ce contribuie la succes, indiferent de rolul formal al fiecăruia. Cezar își asumă responsabilitatea și riscurile ce decurg din coordonarea proiectelor sau organizațiilor. Identifică potențialul în colegii juniori, îi încurajează și îi ajută să se formeze profesional oferindu-le încredere și responsabilități din ce în ce mai mari.

Din aceste motive, începând cu mai 2019 Cezar continuă ca membru al Consiliului Director în Citizen Next. Cezar este responsabil de dezvoltarea și coordonarea programelor de inovație socială ale organizației precum și de reprezentarea Citizen Next în relația cu partenerii internaționali.

Cezar este inițiatorul proiectului Harta Serviciilor Sociale Licențiate din România, unul dintre cele mai importante proiecte de digitalizare în zona socială. Prin intermediul acestui instrument, orice persoană interesată poate să afle ușor care sunt centrele de recuperare, centrele pentru copii, orfani, vârstnici sau persoane cu dizabilități din fiecare oraș din România, precum şi care sunt datele lor de contact, adresa, capacitatea și locurile disponibile în momentul căutării.

EXPERIENȚA

Merită menționat că Cezar lucrează în domeniul dezvoltării de aplicații software online încă din 2002, conducând până în prezent importante proiecte IT în Asia, America și Europa. Din 2009, Cezar și-a fondat propria agenție de web development în Viena și lucrează în principal cu organizații internaționale precum UNICEF, Crucea Roșie, GiZ sau alți antreprenori sociali locali.

Pasionat de IT și afaceri sociale, în 2012 Cezar a co-fondat centrul de incubare și accelerare de afaceri sociale al Impact Hub Viena, unde până la sfârșitul lui 2015 a fost Director de Program Social Impact Award, program care acum se desfășoară în peste 20 țări din Europa Centrală și de Est, Africa și Asia. A coordonat centrul de excelență în incubare și accelerare al rețelei Impact Hub la nivel global. A scris și publicat articole legate de antreprenoriat social în reviste precum: Stanford Social Innovation

După facultate a locuit în Sri Lanka timp de 6 ani, perioadă în care a fost pe rând: manager de proiect la cea mai mare companie de software online, coordonator de comunicare și managementul calității la un centru de studiu al sărăciei, și fondatorul unui surf shop și a unei companii de turism pentru pasionații de sporturi nautice extreme.