Despre Ludmila

Fiind interesată de politicile publice și cum acestea contribuie sau nu la bunăstarea cetățenilor, Ludmila s-a orientat către o carieră în sectorul public non-guvernamental, acumulând expertiză în cercetare și advocacy pe subiecte precum anticorupție, anti-sărăcie, economia integrării europene, justiție socială, dar și securitatea energetică.

În cadrul CivicTech România, Ludmila a coordonat dezvoltarea proiectului OpenEnergy.ro, iar în Citizen Next își propune să-l continue astfel încât Open Energy să devină platforma de referință pe date deschise în domeniul energiei din România.

De asemenea, Ludmila dezvoltă mecanisme de accesare de fonduri, inclusiv fonduri europene nerambursabile, pentru a permite implementarea proiectelor Citizen Next ce contribuie la o democrație digitală în România.

Acceptă provocări, e mereu dispusă să învețe, să se autodepașească. Are o capacitate mare de muncă, iar asta vine tocmai din faptul că munca este în folosul societății. Fiind conștientă de impactul pozitiv pe care îl poate produce, nu e dispusă să dea mai puțin de 100%.

EXPERIENȚĂ

Ludmila activează în sectorul non-guvernamental încă din 2012, ocupând poziții de cercetător, coordonator de programe și director executiv în cadrul organizației Centrul Român de Politici Europene și al Reprezentanței din Republica Moldova a Centrului Român de Politici Europene.

În prezent, Ludmila este director de programe al Centrului de Inovare și Politici din Moldova, think-tank care își propune să faciliteze integrarea politică și economică a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul acestui think-tank, Ludmila coordonează proiecte în domeniul standardelor europene, reforma educației, politici anticorupție și monitorizează relația UE – Republica Moldova.

Licențiată în științe politice și cu un master în Security & Diplomacy, Ludmila a demarat o nouă provocare intelectuală, devenind în 2015 doctorandă la Universitatea din București. În sfera academică, Ludmila cercetează domeniul cooperării pentru dezvoltare și abordarea Uniunii Europene în furnizarea asistenței externe țărilor în curs de dezvoltare.