Despre Cristina

Cristina Moga a fost bursieră în GovITHub - program guvernamental.

În cadrul GovITHub, Cristina a dezvoltat proiecte în domeniile agritech, sănătate și mobilitate urbană. Unul dintre proiectele de referință în domeniul agritech a fost modernizarea aplicației de gestiune a pașapoartelor electronice pentru ecvidee, lucrând îndeaproape cu Agenția Națională pentru Zootehnie. În domeniul sănătății, Cristina a analizat fezabilitatea extinderii proiectului de urmărire a sângelui donat. Iar pe partea de mobilitate urbană, Cristina a propus proiectul RoadRo - o aplicație mobilă de raportare civică a încălcării codului rutier, în particular pentru parcări ilegale.

Mai mult decât atât, Cristina a fost unul dintre specialiștii delegați de Guvern pentru a construi, alături de echipa STS - Serviciul de Telecomunicații Speciale, noi module pentru MySMIS – platforma de gestionare a fondurilor europene

Cristina a co-fondat inițiativa CivicTech România și organizația non-guvernamentală Citizen Next în cadrul cărora continuă misiunea de digitalizare a serviciilor publice începută la GovITHub.

Pe lângă profesionalismul ei demn de toată aprecierea, Cristina este o prezență plăcută care mereu aduce în organizație noastră empatie, tact, responsabilitate și respect pentru fiecare coleg în parte.

EXPERIENȚĂ

Cu o experiență de peste 13 ani în proiectarea și dezvoltarea de sisteme software în domeniul privat, înainte de a se dedica proiectelor civic tech pentru cetățeni, Cristina a condus proiecte pentru piața din Germania și SUA și are o experiență vastă în dezvoltarea de aplicații software complexe, în special pentru industria auto.

În 2013 a co-fondat o companie de dezvoltare produse software care activează exclusiv pe piața din SUA, dar crede cu tărie în români, în munca cinstită și își dorește să se implice și să își pună experiența la treabă pentru viitorul digital al României.

Cristina a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UTCN în 2005.