Despre Marius

Marius Ghițoiu este co-fondator și Membru al Consiliului Director al organizației Citizen Next. Înainte să se alăture inițiativei CivicTech România în 2017, a fost printre voluntarii care au contribuit activ la proiectele din GovITHub, cu o implicare notabilă în proiectul RENSA – Registrul Electronic Național pentru evidența screening-ului auditiv, dezvoltat în colaborare cu Ministerul Sănătății.

EXPERIENȚĂ

Cu o experiență de peste 10 ani în dezvoltarea de soluții web custom atât pentru clienți din România, cât și din SUA, Marius a lucrat în cadrul mai multor companii ca programator web și Team Lead, contribuind la dezvoltarea de soluții software din zona de e-commerce, e-learning, aplicații mobile și altele.

În 2018 a ales să renunțe la mediul corporatist și să se alăture curentului civic tech, implicându-se în CivicTech România în proiecte cu impact social, care să ducă la o schimbare în bine pentru România. Și-a dorit să pună tehnologia în slujba cât mai multor oameni, prin implementarea de soluții software cu impact pozitiv asupra activității desfășurate de aceștia.

În ultima perioadă, s-a implicat în livrarea mai multor proiecte sociale ale Citizen Next, cum ar fi programul de voluntariat Ziua V organizat de BRD, proiectul Scrisori pentru Moș Crăciun al Vodafone România sau proiectul Părinte.eu.